JOHN RENBOURN GROUP – A MAID IN BREMEN

“A Maid In Bremen” is de titel van een door het Duitse retroplatenlabel ‘MIG Music’ uitgebrachte album met daarop de registratie van een uniek live-optreden van de Londense folkgroep ‘John Renbourn Group’ in de ‘Roemer’-concertzaal in Bremen op 14 februari 1978, Valentijntjesdag 43 jaar geleden. De als klassieke gitarist geschoolde John Renbourn overleed op 26 maart 2015 op 70-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zware hartaanval. Hij was een om zijn ‘fingerpicking’-stijl gekende en geroemde gitarist en songschrijver en hij was samen met zijn vriend Bert Jansch mede-oprichter van de Britse folkrockgroep ‘Pentangle’ in 1967.

Nadat ‘Pentangle’ in 1973 hun laatste album “Solomon’s Seal” had uitgebracht gingen diverse bandleden hun eigen weg als soloartiesten. John Renbourn bracht enkele klassieke folkplaten uit met “The Lady And The Unicorn” en “The Hermit” en in 1977 richtte hij de ‘John Renbourn Group’ op waarmee twee studioalbums en dit live album van het concert in Bremen werden opgenomen.

Bij dit optreden was de voormalige ‘Pentangle’-zangeres Jaqui McShee aanwezig om alle liedjes te zingen en om tussen de nummers door wat informatie over de gebrachte songs te geven. De andere muzikanten bij deze live show waren jazzsaxofonist, fluit- en oboe-speler Tony Roberts, de Indische tabla-speler Keshav Sathe en celliste Sandy Spencer.

De playlist bestond die avond uit 15 nummers waaronder een aantal folktraditionals die door John Renbourn werden bewerkt, enkele nummers uit het ‘Pentangle’-tijdperk en ook enkele zelfgeschreven folkliedjes. Op de audiovideo’s bij deze recensie kunt u twee van die nummers horen: “A Maid In Bedlam” en “Death And The Lady”.

Folkfans van groepen als “Steeleye Span’ of ‘Fairport Convention’ zullen hun geliefde gading ook kunnen vinden in deze met perfecte geluidskwaliteit opgenomen plaat van een live optreden van de ‘John Renbourn Group’ dat meer dan 4 decennia geleden op Valentijnsdag in Bremen plaatsvond.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: MIG Music

video